Om oss

Gästis sedan 1857

När de första julborden serverades här på Staffanstorps gästgivaregård vet vi inte säkert, men det var förmodligen inte många år efter öppnandet år 1857. Det svenska julbordet har gamla anor, liksom vår verksamhet. Innan gästgiveriet fanns här en värdshusrörelse på precis samma plats, så gästfriheten verkar ligga som en välsignande slöja över platsen.

Den historiska aspekten är påtaglig här, i en av de flotta salarna finns några gåramålningar från 1905 fortfarande kvar. Vid gårdens ingång finns en tavla med färdpriser mellan gästgiveriet och diverse närliggande platser nedskrivna.

Förr i tiden kom man hit med häst och utanför entrén finns länkarna för hästförtöjning fortfarande kvar.

Detaljerna från historien är många och ändå är Staffanstorps gästgivaregård i oförskämt fint skick.

Trädgården

Kommer du till oss under sommarmånaderna har du förmodligen inte en tanke på stearinljusglimrande julbord, men kan istället njuta av vår grönskande trädgård. Här kan man välja att inta sin fika, ta en paus efter maten och spela kubb eller boule med sina kamrater, eller njuta av våra arrangerade trubadurkvällar.

Här arrangeras liksom förr om åren ofta fest här i Gästisparken. Det var platsen för de unga att roa sig och kanske hitta en fästman/fästmö & vem vet så kanske det är än idag?

Mer än stora evenemang

Givetvis är Staffanstorps gästgivaregård öppet under mer vardagliga förhållanden också, inte bara när det vankas julbord, gåsamiddag eller trubadurkväll. Här kan ni som arbetar i närheten komma och äta lunch eller njuta av en välbehövlig After Work. Etter jubb (AW).

Vi som arbetar på Staffanstorps gästgivaregård hälsar er hjärtligt välkomna!

© 2023 Julbordskåne.com. Alla rättigheter förbehållna.